Barcelona

Barcelona er Spaniens næststørste by, kun forbigået af landets hovedstad, Madrid. Barcelona er hovedstaden i Catalonien, en region i Spanien, hvor man både taler spansk og catalansk. Når du rejser rundt i byen, om det så er ved hjælp af udlejningsbil eller metro, vil du lægge mærke til, at alle skiltene er skrevet på både spansk og catalansk. Barcelona er en meget udviklet by, også i området omkring Barcelona, hvor ca. 5 millioner mennesker bo.

En turistfavorit 

Mange turister kommer til Barcelona, og man kan nemt forstå hvorfor. Du vil ikke finde mange byer, der tilbyder så mange forskellige attraktioner, et varmt klima det meste af året samt et kæmpe udvalg af god mad og drikkevarer. For sportsentusiasterne, vil de fleste nok have hørt om FC Barcelona og deres kendte fodboldhold. De spiller på hjemmebane på et af de verdens største stadier, Camp Nou. Det er ikke så nemt at få fat i billetter længere, men for kampe mod mindre hold, er det dog forholdsvis nemt. I selve byen skal man, uden nogen tvivl, besøge den ufuldendte kirke, La Sagrada Familia; La Rambla med de mange boder og menneskestatuer; Cala Montjuic, bjerget med en udsigt over hele Barcelona; såvel som havneområdet med de mange hyggelige restauranter og caféer. Hvis du får lyst til at svømme, har Barcelona også en del at byde på med en strand lige midt i centrum med kilometerlange sandstrande på begge sider af byen.

Den nærmeste lufthavn er El Prat, der ligger 10 km fra centrum. Andre lufthavne i området er Reus, der ligger syd for Barcelona, ca. 77 km fra byen. Den benyttes mest for lavpris flyruter. Det samme gælder for Girona lufthavn, der ligger 90 km nord fra Barcelona.

Meget at opleve med en udlejningsbil i Barcelona 

Hvis du godt kunne tænke dig at se mere af Costa Brava kystlinjen, nord for Barcelona, kan det være en god idé at få fat i en udlejningsbil. Mange biludlejningsfirmaer har kontorer i lufthavnen i Barcelona. Du vil kunne finde frem til de fleste af de mest velkendte firmaer der. De lokale firmaer, som Centauro og Gold Car, har også kontorer der samt i mange andre stede rundt om i Spanien. De større internationale firmaer har også kontorer i lufthavnen. Med Hertz, der er et af de førende indenfor dette område; Avis, der også er et forholdsvis stort firma; og Europcar, der er et af de største biludlejningsfirmaer, der findes i Europa. Der findes også andre firmaer som Sixt, Budget og Enterprise. Den bedste måde at leje en bil på er ved at gå på nettet og leje en bil ved hjælp af et rejsebureau eller ved hjælp af en specialiseret hjemmeside som www.car-hire.net 

Gode råd før du sætter dig bag rattet 

Der er en del ting, du skal huske på, før du tager ud og kører i Spanien. Der er en del kontrolbarakker i Spanien, og derfor er det vigtigt, at du kører ifølge reglerne. På den måde vil du kunne undgå, at bruge en masse tid på at blive stoppet af politiet.

Brug Barcelona som udgangspunkt til, når du skal opleve det fantastiske Costa Brava med bil. Med forholdsvis korte køreture vil du kunne nå frem til de klassiske badebyer som Malgrat de Mar og Lloret de Mar, eller hvis du tager endnu mere nordpå, vil du nå frem til fiskerbyen Cadagues, som er Salvador Dali’s fødeby. Du kan også køre vil vinområderne omkring Barcelona og opleve de mange små vingårde samt de smukke omgivelser.