Biludlejning i Barcelona

Den spanske by Barcelona er en af de mest populære destinationer i Spanien. Du ankommer enten for at opleve den enorme kulturelle arv, som byen har at byde på, for at se det verdenskendte fodboldhold spille på hjemmebanen Camp Nou, eller for at solbade langs med stranden, der ligger ved Middelhavet. Hvad enten du ønsker at foretage dig, er Barcelona en by, som du kan bruge en masse dage at udforske uden at kede dig, og den nemmeste måde at gøre det på er ved hjælp af en udlejningsbil. Med en befolkning på over 1,6 millioner bare i selve centrum, er denne by en storby!

Den internationale lufthavn i Barcelona ligger kun 17 km fra byens centrum, og det er det bedste sted at leje en bil. Husk at anmode om skriftlige aftaler, der præciserer hvor meget du skal betale. På den måde kan du bestride eventuelle krav gennem uforklarlige regninger. Det er ikke noget problem at leje en bil i byens centrum, men hvis du forudbestiller online, kan du egentlig bare gå ud af lufthavnen og hoppe i din nye udlejningsbil med det samme.

Tips når du skal køre i Barcelona

I sammenligning med mange andre mindre byer i Europa, kan det være en ret intens oplevelse at køre rundt i bil i Barcelona. Du skal tænke dig godt om, før du bestiller en udlejningsbil, fordi det er ikke alle, der er parate til det uoverskuelige layout af vejen og den aggressive kørestil. Barcelona er fyldt med ensrettede gader, snævre gader og små veje, som let kan gøre dig forvirret. Man kan derfor blive rigtig afhængig af en GPS, når man kører i Barcelona, og selv med en GPS kan det være svært at holde hovedet koldt.

Bliv ikke overrasket, hvis der bliver dyttet af dig. Bilisterne til din side er som de fleste spaniere – ret utålmodige. Det nemmeste er ofte at lade din bil står på parkeringspladsen og at udforske byen til fods.

Hvor du kan leje en bil i Barcelona

Den nemmeste måde at leje en bil på, er ved lufthavnen udenfor Barcelona da det er nemmere at finde frem til Barcelonas centrum derfra. Alle de store udlejningsfirmaer tilbyder biludlejning i lufthavnen, heriblandt de ”Danmarks-venlige” firmaer som Hertz og Avis. Udover det kan du også leje biler fra andre firmaer såsom Europcar, Budget eller Citer. Hvis du senere hen skulle komme til den konklusion, at det ikke er nødvendigt at leje en bil – eller måske det skulle være umuligt for dig – er det normalvis fint for de fleste firmaer, at du lader bilen står ved et af deres kontorer i Barcelonas centrum.

Læs også: Undgå de største gebyrfælder i udlandet

Ting at besøge med en udlejningsbil

Der er helt sikkert en del af opleve i Barcelona, og meget er tilgængeligt med offentlig transport eller til fods. Der ligger en del små landsbyer langs med kysten, så derfor anbefaler vi, at du tager dig en køretur udenfor byens centrum. Fiskerlandsbyen Sitges ligger 40 km sydpå i bil, og der vil du kunne opleve både nattelivet og de hvide sandstrande.

En udlejningsbil er især også nødvendig, hvis du ønsker at besøge de nærliggende turistbyer. Blandt andet er den velkendte by Pamplona en 4 timers tur væk fra Barcelona. Byen er mest kendt for det årlige tyreløb. Du kunne også overveje en bjergtur til Pyrenæerne der ligger næsten 200 km fra Barcelona. Her vil du kunne opleve det fantastiske landskab, og så ligger det tæt på grænsen med Andorra, hvor alt er meget billigt!