Split

De lokale kalder det for den smukkeste by i hele verden, og for dem der kender den, er Split kendt som at være Middelhavets blomst. 

Sandsynligvis et af de ældste bebyggelser i området når befolkningen knap op på 180.000, som gør det til Kroatiens største by efter Zagreb

De arkæologiske udgravninger viser, at Split blev dannet af grækerne for over 2.400 år siden, og det har siden hen været et vigtigt knudepunkt og handelsområde for hele området. 

For nylig er flere feriesøgende europæere blevet interesseret i Split, da det både er et smukt og billigt sted at være med et stort udvalg af muligheder til en afslappende ferie. Split er et paradis for kunst- og historieentusiaster, og samtidig tilbyder byen fantastisk fisk og skaldyr, strandoplevelser samt muligheden for at gå på opdagelsen i den omgivende natur. 

Du kan flyve direkte fra Danmark (København), da både SAS og Norwegian har flyruter til Split. Hvis du ikke har noget imod at stoppe på vejen, kan nogle af de større europæiske flyselskaber også flyve dig til Split, heriblandt adskillige charterselskaber med forskellige muligheder. 

Badeby med en rig historie 

Det historiske centrum af Split tilbyder en masse historie og spændende arkitektur. Højdepunkterne omfatter det fantastiske 1700 år gamle Diocletianus palads, hvor du vil kunne vandre igennem de snævre og hyggelige gader, prøve de lokale caféer og restauranter eller se på menneskerne, der går forbi de mange pladser. Strandpromenaden, Riva, skal også opleves. Herfra vil du nemt kunne tage til de mange forskellige øer, der findes udenfor fastlandet. 

Der tilbydes meget for strandentusiasterne, både i Split og i nærliggende Bacvice. Marjanområdet er der, hvor de lokale tager hen for at nyde de afslappende strande, der er omringet af en smuk naturpark. 

Mange muligheder for biludlejning 

Det er forholdsvis nemt at finde frem til biludlejning i Kroatien, da firmaer som Hertz og Avis kan findes rundt om i landet. I Split vil du kunne finde disse firmaer ved strandpromenaden. Biludlejningsfirmaer som Lutar, Oryx og Split Rent Agency kan også findes her. De er måske mindre kendte, men de kan også stærkt anbefales. 

Der findes endnu flere biludlejningsmuligheder ved lufthavnen, heriblandt Alamo, Budget, Europcar og Last Minute Rent A Car. Besøg Biludlejning24.dk hvor du vil kunne sammenligne mere end 1.200 forskellige firmaer ved et enkelt klik. 

Besøg øer og få fantastisk mad fra havet 

Mange danskere kender de kroatiske øer Hvar, Brac og Korcula, der kan besøges med færger fra Split. Brac ligger tættest på Split, efterfulgt af Hvar og derefter Korcula, der ligger en smule længere ud i havet. Øerne er tilgængelige via bus men vi anbefaler, at du lejer en bil, hvis du har planer om at besøge forskellige steder. 

Når du når frem vil du blive mødt af et mildt og tempereret klima med smukke olivenlunde, spændende restauranter og natteliv, samt en masse bademuligheder. Du kan også komme direkte til Dubrovnik fra Korcula, hvis du skulle have lyst til det. 

Andre ture med bil 

Kroatien er et forholdsvis lille land, og det er derfor nemt og hurtigt at rejse rundt i landet. Det er faktisk muligt at tage på en endagsrejse til Bosnien-Hercegovina fra Split, da de ligger tæt på hinanden. Selvom Bosnien-Hercegovina ikke just er kendt for deres strande, findes der dog stadig en masse at se dig, især for dem der er interesseret i kultur, historie og gamle traditioner. 

Iblandt de mest populære destinationer kan man tage på en endagstur fra Split til Mostar og Medugorje. 

Mostar kan varmt anbefales, og på vejen derhen kan du stoppe ved Počitelj, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Medjugorje er et kendt sted for pilgrimsfærd, der tilbyder en fantastisk natur og vandfald, der absolut skal svømmes i. I den samme retning kan Dubrovnik, Kroatiens mest velkendte turistattraktion findes. Denne tur tager cirka 3-4 timer. 

På tur i Kroatien med lejet bil 

Trafikregler er næsten de samme i Kroatien som i Danmark og i resten af Europa. Bøder kan måske være en smule lavere, men de kan stadig være forholdsvis dyre, afhængig af hvilken overtrædelse, der er tale om. Hvis du skulle være så uheldig at få en bøde, kan det godt ske, at dit kørekort vil blive konfiskeret, indtil der er bevis for, at du har betalt. 

Trafikken er typisk en smule hurtigere og mere aggressiv, end hvad du måske er vant til i Danmark, så derfor skal man være endnu mere forsigtigt, når man kører i Kroatien. Når du henter en lejet bil, skal du sørge for, at alt det nødvendige sikkerhedsudstyr findes (inkl. sikkerhedsvest, førstehjælpskit, advarselstrekant osv.), og at der er tilstrækkelig forsikring til at dække dig og dine medpassagerer. 

Hvis du fortsætter rejsen til for eksempel Italien eller Montenegro i bil, skal du sørge for, at din lejede bil, godt kan benyttes udenfor Kroatien. 

Link:http://www.dagens.dk/rejser/oplev-10-af-de-bedste-sevaerdigheder-i-kroatien

Leave a Reply